Història

Història de la nàutica esportiva a Lloret

Un Navarrès, gran enamorat de tot el que feia olor de Lloret, fundador i gran mecenes dels Pops de Lloret, va aconseguir que a Madrid, pensant que a Lloret tenia port, s’autoritzés la fundació del Club Nàutic l’1 d’abril de 1995. Diuen que el Club de Lloret va ser el primer Club Nàutic de Platja d’Espanya. En aquesta època el General Moscardó estava al davant de l’esport estatal.

El 1955 va ser un gran any per a Lloret pel fet de la celebració del Centenari de l’òpera Marina, la fundació del Club Marina “Casinet” i del Club Nàutic.

Podem dir que el fundador va ser Roque Romero Sainz, El primer president Lluïs Llobet 1955, seguit de Josep M.Subirats 1957, Josep M.Coll i Robert 1970, Antoni Bosch i Galopin 1975, Ferran Collado i Fàbregas 1985, Salvador Tallada i Jané 1989, Agustí Blanch i Masferrer 1993, Mario Beut i Padrós 2001, Antoni Bosch i Galopin 2002, joaquim Garcia i Castany 2004 i Margarita Colomer Termens 2022.

El Logo del Club Nàutic

L’anagrama originari del Club descrit en els primers Estatuts, consistia en un banderí triangular de color blau amb una creu vermella al vèrtex superior i la inscripció C.N.LL. Aquest banderí era igual que el del Club Nàutic Arenys de Mar a excepció de la inscripció. Aprofitant un canvi obligat dels Estatuts es va proposar buscar una nova versió més pròpia de Lloret i es va dissenyar l’actual banderí triangular blau amb l’escut que en aquella època tenia Lloret amb les lletres minúscules c.n.ll.m. Aquest disseny d’Agustí Blanc va ser l’escollit. Després, l’Àlex Colomer el va completar amb el disseny de l’anagrama, consistent en quatre veles vermelles sobre fons groc i un mar blau. D’aquesta manera, a principis dels anys setanta, dissimulàvem la presència de la senyera encara prohibida en aquella època.

Actualment el tenim dissenyat pel Marc Garcia-Castany

Historial esportiu del Club nàutic Lloret de Mar

El Club Nàutic Lloret de Mar, és un dels Clubs de Platja pioners a Espanya. Això no obstant, no fou reconegut com a tal fins a l’1 d’abril de 1955, per no disposar de port, encara que portava ja molts anys organitzant regates locals i veïnals.

Anys abans de la fundació del Club, Lloret comptava, en els Banys Ventura, amb una petita flota de Patins de la vela, “Snipes”, Dinghys i de 3 o 4 “Monotips” olímpics com el Santiago Amat, el 1932 havia aconseguit a “Los Angeles “, la primera medalla de bronze Olímpica per Espanya.